WORKSHOP “SOCIAL MEDIA MARKETINGPLAN IN 8 STAPPEN”

Social Media Marketing is een onmisbaar onderdeel van je totale marketing activiteiten in het  informatie tijdperk waarin wij nu leven. In dit tijdperk wordt meer dan 40% van direct marketing niet geopend, meer dan 90% van de online banners wordt niet geklikt en meer dan 80% van tv kijkers geeft toe bij het zien van reclames weg te zappen naar een ander tv kanaal. Wat doet de consument wel? Consumenten delen eenvoudig informatie met elkaar, ook over uw bedrijf of dienst.

 

Dit kan positief zijn, maar dit kan ook negatieve gevolgen hebben. U kunt als bedrijf hier iets tegen doen, namelijk door de dialoog aan te gaan met de consument. 60-80% van vooronderzoek naar producten wordt online verricht op voornamelijk Social Media platformen. Social media worden mede hierdoor ook een steeds belangrijker onderdeel binnen de processen van een bedrijf. Deze nieuwe media hebben geen invloed op één afdeling maar op het hele bedrijf.

Denk hierbij aan afdelingen als HR (Recruitment), Marketing, Sales, Business Development, Klantenservice en ook op directie niveau. Voor marketeers betekent dit dat zij social media moeten inzetten om bedrijfsdoelstellingen / marketingdoelstellingen te halen. Veel bedrijven wereldwijd en ook in Suriname doen dit al. De uitdaging die social media marketing heeft, is dat marketeers niet succesvol zijn, als zij dit medium als een zender van reclame inzetten. Succes op social media is gekoppeld aan het bouwen van relaties, luisteren naar de markt, content promoten en potentiële kopers beïnvloeden nog voordat deze als potentiële kopers zijn geïdentificeerd.

Tijdens de workshop Social Media Marketing gaan we aan de slag en maken we een social media marketing plan en laten we zien hoe je social media gebruikt om interactie aan te gaan met potentiële klanten, fans en brand ambassadors.

 


Investering: SRD 950,- per persoon


In-House: SRD 5000,-